Salut

Salut prorroga quinze dies més les restriccions a Barcelona i l’àrea metropolitana

Es manté la prohibició de reunions de més de 10 persones i la limitació a la meitat de l’aforament de bars i restaurants

Vergés crida a participar al cribratge del Raval Nord, que comença amb un ritme més baix de l’esperat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimarts una nova pròrroga de les restriccions contra la Covid-19 a Barcelona i l’àrea metropolitana.

En una roda de premsa conjunta amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Vergés ha explicat que les mesures “es prorrogaran perquè la situació està estabilitzada però en uns nivells molt més alts dels que ens agradaria tenir”.

“Cal ser molt prudents, fer les activitats imprescindibles i deixar les evitables per més endavant”, ha demanat. “Hem d’evitar al màxim generar cadenes de contactes”, ha afegit.

Les mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, una limitació de l’aforament del 50% en bars i restaurants, entre altres.

Aquestes restriccions ja es van prorrogar l’1 de setembre per quinze dies, que finalitzaven aquest dimarts.


Cribatge massiu al Raval
Vergés ha fet una crida 20.000 veïns de Ciutat Vella a participar les proves de Covid-19 que aquest dimarts al matí han començat al Raval Nord de Barcelona. El dispositiu s’allargarà fins dijous i s’hi preveuen fer 1.500 proves PCR a veïns de quatre seccions censals del barri, tot i que aquest matí ja s’ha decidit ampliar-ho a tots els carrers del Raval Nord.

La consellera ha detallat s’espera que el cribratge d’aquest dimarts acabi amb entre 400 i 450 proves PCR realitzades. Salut preveia fer unes 500 proves avui, una xifra que a falta de confirmació final, sembla que no arribarà.

La consellera, però, ha destacat que aquests cribratges no només són útils pels tests que es realitzen sinó també per la informació que ofereixen als veïns que s’apropen a les instal·lacions. Així, al marge de l’afluència, per a Vergés “el que és important és arribar a la comunitat” perquè, “més enllà de les proves, costa molt d’explicar i entendre” tot el relacionat amb les mesures sanitàries pel coronavirus, les proves i les quarantenes.

“A vegades costa arribar a tothom, a vegades és més fàcil arribar-hi des d’un punt proper i aquestes intervencions comunitàries son una gran experiència per poder perdre la por i poder transmetre el màxim de coneixement de com es comporta aquest virus i com es pot transmetre”, ha dit.

“Estem i estarem en una situació d’epidèmia durant molts mesos. Hem de controlar la situació a cada moment, actuar on veiem més incidència i fer intervencions comunitàries que van més enllà d’un cribratge” , ha avisat.

Colau ha remarcat també la necessitat de participar en les proves per poder detectar els casos asimptomàtics. “No volem aturar la ciutat, volem reprendre-la al màxim, i però per això tots hem de ser responsables, seguir les mesures de prevenció i participar als cribratges que es facin al nostre barri”, ha assenyalat

Colau ha recordat que el consistori ha mobilitzat recursos per a aquelles persones amb pocs mitjans que han de realitzar aïllaments. “A l’abril vam posar en marxa l’Oficina de quarantenes, per serveis a domicili d’alimentació i sanitaris entre d’altres, i tenim els Hotels Salut perquè aquells persones que ho tenen difícil, que pateixen la crisi econòmica, es puguin aïllar efectivament”, ha detallat.

“Vull enviar un missatge de confiança, si seguim les mesures d’higiene, de la mascareta i la distància podrem mantenir i reduir el nivell de contagis i garantir l’activitat”, ha afegit Colau.


Vergés i Colau han fet aquestes declaracions durant la visita al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas de Barcelona, on fins dijous es realitzen els cribratges massius de Covid-19 per a persones asimptomàtiques veïnes del Raval Nord.Demanen que la gestió de la Covid es fonamenti en criteris científics

Barcelona

Des d’Olot a l’estratosfera per a Càritas

OLOT

Més de 40.000 milions en finances sostenibles

D’Olot a l’estratosfera per ajudar Càritas

OLOT

Transport públic: l’eina contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica

Quarantena preventiva en dos instituts més

GIRONA / SALT

Les restriccions han tornat al mercat de la Devesa

GIRONA

Nova àrea d’urgències a la clínica de Banyoles

BANYOLES

Baixa la sinistralitat a les carreteres de Girona

GIRONA